Kom je ook bij de club van Zoem
De club van Zoem is er voor alle leerlingen van groep 3. Samen met Zoem en zijn vriendje Mik gaan ze op leesavontuur. De ondeugende Mik wil heel graag leren lezen. Zoem helpt hem daarbij door samen de wereld te verkennen met prachtige fictie en non-fictie verhalen. Spelen met klanken, letters, woorden, teksten lezen en samen op ontdekkingstocht gaan: dat stimuleert en laat kinderen groeien!
Leeshonger opwekken
Veilig leren lezen Zoem-versie ontwikkelt niet alleen de leesvaardigheid bij kinderen, maar stimuleert tegelijkertijd de leesmotivatie door elke dag vanuit prikkelende vragen uitdagende teksten te lezen. Met Veilig leren lezen Zoem-versie leren kinderen vanaf dag één lezen volgens een effectieve en vooruitstrevende didactiek. Ze ervaren meteen dat ze door te lezen nieuwe dingen leren, denken én voelen.
LeesvaardigheidVanuit bewezen didactiek werken we stap voor stap en geïntegreerd aan leesvaardigheid in een rijk netwerk van kennis, taal en woorden.
- Automatiseerlijn: van alzijdig verkennen naar vloeiend lezen
- Woordspecifieke kennis borgen
- Werken met vaste routines
- Edi-model
Leesmotivatie
Geïnspireerd door betekenisvolle teksten kunnen de kinderen direct toepassen wat ze geleerd hebben.
- Werken met ankers: verbinding tussen alle activiteiten
- Prikkelende vragen
- Uitdagende teksten
- Kennis verrijken: fictie & non-fictie teksten
- Interactief lezen: uniek concept samen lezen
Meegroeien met het kind vanuit één leergemeenschap
Samen zetten we stappen en leren we van én met elkaar. Elk kind wordt gehoord en gestimuleerd, dat zien we terug in de manier waarop alle kinderen uitdaging krijgen met snuffelopdrachten. Er is aandacht voor verbinding en beweging, zowel letterlijk als figuurlijk. Want met Mik hebben we elke dag ruimte voor een beweegmoment. Alles vanuit één leergemeenschap, waarbij het leren een constante uitwisseling en ontdekkingstocht is.
- Eén leergemeenschap
- Iedereen kan snuffelen
- We leren van en met elkaar
- Gezamenlijke instructie
- Dagelijks beweegmoment met Mik
- Aandacht voor toneellezen
Hoofdrol voor de leerkracht
Als leerkracht maak je het verschil. Veilig leren lezen Zoem-versie geeft vrijheid in de organisatie en flexibiliteit voor elke gebruiker. In de nieuwste methode wordt gewerkt met ankers, met allemaal dezelfde opbouw. Er is herkenbaarheid in de materialen en er zijn vaste routines, waardoor de leerkracht duidelijk inzicht krijgt in de structuur van de methode. Een anker telt 20 lesdagen waarvan 4 herhaaldagen. Zo kan er langer rond een thema gewerkt worden en biedt het ruimte om in te spelen op de behoefte van de leerlingen.
- 20 lesdagen per ankers & 4 herhaaldagen
- Flexibiliteit voor de gebruiker
- Afwisseling in werkvormen
- Toegankelijk, instapklaar lesmateriaal
- Vrijheid in organisatie